Slider not showing on theme home page for Dazzling theme

HI,

The slider used to show up. Now it won’t despite all efforts.

It still shows in the code:

<li class="pull-right"><a class="woo-menu-cart" href="http://germangirlinamerica.com/cart/" title="View your shopping cart"><i class="fa fa-shopping-cart"></i> 1 item - <span class="amount">$3.75</span></a></li></ul></div>		</div>
	</nav><!-- .site-navigation -->	<div class="top-section">

		<div class="flexslider"><ul class="slides"><li><img width="1200" height="250" src="http://germangirlinamerica.com/wp-content/uploads/2015/03/ggiaslider1200250.jpg" class="attachment-post-thumbnail wp-post-image" alt="ggiaslider1200250" /><div class="flex-caption"><a href="http://germangirlinamerica.com/slider/1502/"><h2 class="entry-title">German Girl</h2></a></div><li><img width="1000" height="226" src="http://germangirlinamerica.com/wp-content/uploads/2014/11/MuensterPanorama2861alt.jpg" class="attachment-post-thumbnail wp-post-image" alt="Münster" /><div class="flex-caption"><a href="http://germangirlinamerica.com/slider/munster-nordrhein-westfalen/"><h2 class="entry-title">Münster, Nordrhein-Westfalen</h2></a></div><li><img width="1000" height="279" src="http://germangirlinamerica.com/wp-content/uploads/2014/11/schlossbuldern1000x280.jpg" class="attachment-post-thumbnail wp-post-image" alt="Schloss buldern" /><div class="flex-caption"><a href="http://germangirlinamerica.com/slider/schloss-buldern-2/"><h2 class="entry-title">Schloss Buldern</h2></a></div></li></ul> </div>
		<div class="cfa"><div class="container"><div class="col-md-8"><span class="cfa-text">Eating Salami in a Peanut Butter World</span></div><div class="col-md-4"><a class="btn btn-lg cfa-button" href="http://germangirlinamerica.com/german-restaurants-bakeries-delis/">Click Here to find German Restaurants and Delis!</a></div></div></div>	</div>

	<div id="content" class="site-content container">
		<div id="primary" class="content-area col-sm-12 col-md-8 pull-left">
			<main id="main" class="site-main" role="main">

			
								
					
<article id="post-96" class="post-96 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail sticky hentry category-biography tag-german-culture tag-german-girl-in-america">
	<header class="entry-header page-header">

		<h1 class="entry-title"><a href="http://germangirlinamerica.com/biography/my-denglish-life-german-culture-in-america/" rel="bookmark">My Denglish Life- German Culture in America</a></h1>

Can you advise why this might not show on the page when the code looks ok?

Kevin

Hi Kevin,

Sorry to hear of the problem you are having.

The Dazzling theme slider is working fine on my test site.

I could confirm it’s not working on your site and found this is because of the JavaScript errors generated on your site as shown in the attached screenshot.

Could you please try temporary deactivating all plugins on your site ( specially the Shortcodes module of Jetpack plugin & WooComerce plugin ) and activating them one by one to know which plugin is conflicting if any?

Have you made any changes in the plugin code as these ( Jetpack plugin & WooComerce plugin ) are standard plugin which are working fine on my test site?

You can just try deleting and reinstalling these plugins if you have not made any changes in it.

Kind Regards,
Movin

I have deactivated all the plugins on the site and it does not change anything. The slider does not work. I have disabled Jetpack altogether. Don’t really need it. I have not altered WooCommerce at all. All pretty basic install with no custom.

So I am stumped.

Kevin

Hi Kevin,

I can see now on your site that the number of JavaScript errors are reduced but still some are displaying as shown in the attached screenshot.

After troubleshooting i found it’s occurring because you are minifying the javascript on your site using w3 total cache plugin so could you please try disabling w3 total cache plugin minification as described on the following page.

Regards,
Movin

I removed w3 total cache altogether from the site. NO change in the errors shown. Slider not working.

Any other ideas on how to get it back to life?

There is that one error that mentions flexislider. But as far as I know it is not installed. I used the slider that came with the theme install.

Kevin

Hi Kevin,

I removed w3 total cache altogether from the site. NO change in the errors shown. Slider not working.

Have you tried disabling the w3 total cache plugin minification and clearing w3 total cache as described in my previous reply?

If you want to remove the w3 total cache then the process of removing it is a bit lengthy as described on the following pages so please follow those steps.

http://redstarwebdevelopment.com/2013/05/how-to-remove-w3-total-cache/

There is that one error that mentions flexislider. But as far as I know it is not installed. I used the slider that came with the theme install.

The Dazzling theme internally uses the flexislider to display slider on the site.

I tried to access your site http://www.germangirlinamerica.com/ but now it’s not accessible and displaying the page as shown in the attached screenshot.

Please advise.

Regards,
Movin

I have done the install as directed in those tutorials. W3Cache is gone. The errors messages remain. The slider does not show…

the site comes up fine for me.

K

Hi Kevin,

I could access your site now and could confirm that the cache plugin is completely installed but the JavaScript error messages are still displaying.

Could you please try deleting and reinstalling the fresh version of Dazzling theme?

It’s working fine on my test site so we need to troubleshoot why it’s not working on your site and whether this is site specific issue or server specific issue.

To check whether this is your site specific issue and not server specific issue could you please quickly create a temporary test WordPress site on your server and install the Dazzling theme in it?

Regards,
Movin

HI,

I deleted the theme and reinstalled it on the main site as you recommended. NO change. Slider still not showing.

I created a fresh install of wp in a new folder and put dazzling on it. The slider works.

So we know it is not something with my server/host.

Kevin

Hi Kevin,

If you have created the site http://germangirlinamerica.com/dazzle/ on the same server then it seems the issue with the WordPress install on the site http://www.germangirlinamerica.com/ which you can try resolving by reinstalling the WordPress there.

If you have created the site http://germangirlinamerica.com/dazzle/ on the different server then please try testing it by creating a site on the same server to confirm whether this is the server/host specific issue.

Regards,
Movin

The new install is on the same server as the original. So it is not the server causing the issue.

Installing new wp is beyond me right now.

Kevin

Hi Kevin,

You can manually update the WordPress as described on the following pages.

https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/manual-update.htm

Cheers,
Movin

The slider works if you go to a static page on the design, but not if you
go with latest posts. This makes no sense to me. And we don’t want a static
page for the home page.

Kevin

Hi Kevin,

Are you talking about the static or latest posts set in the Reading Settings for the Front page displays option as shown in the attached screenshot?

If yes then i want to tell you that the slider works on both static and latest posts home page which i have just tested on my test site and confirmed. You can also see it working on the latest posts home page of the following Dazzling theme demo page.

Regards,
Movin

Of course that is what I am talking about. The slider does not show despite all my efforts when we have latest posts selected. If I switch it to static page it does not work. I appreciate it does work on yours. But not on mine. Since this cannot be resolved we are going to find a different theme to use for the site.

K

Hi Kevin,

Yes it’s working fine on my site and also on the sites of other users. Sorry to hear it’s not working on your site.

Alternatively as a last option would you mind if i log in to your site to troubleshoot and fix the issue?

If this is ok then could you please send your site login details using our following secured contact us form?

Add the URL of this support topic in the message.

Regards,
Movin

Hi,
I also have got this problem. When I select the static page the slider will not be shown. And when I select the last posts the slider will be shown.
How can we resolve this?
Regard

Hi @bvr009,

Sorry to hear of the problem you are having.

It’s really weird issue as only few users are facing it and it’s working fine on my test site and for other users.

Have you tried troubleshooting the issue as describe don this thread?

To help keep support thread separates could you please create your own thread for your question here https://colorlibsupport.com/c/dazzling/ instead of replying on others thread as it makes the thread messy and hard to read.

If you want to you can also add reference of this thread in your newly created thread.

We would be more than happy to help you on your new thread.

Cheers,
Movin